Päiväkotien kesän ruokalistalla lasten toiveita ja sesongin herkkuja

Vantti toteutti kesäksi Vantaan päiväkoteihin uuden ruokalistan. Kesän ruokalistalla on huomioitu lasten toiveita, jotka on poimittu päiväkotien ruokaraatien viimesyksyisestä toiveruokakyselystä. Ruokalistalle on lisätty kesäisiä ruokia ja kauden kasviksia.

”Päiväkotilasten toiveruoat ovat hyvin perinteisiä. Kesälistalta löytyy kestosuosikkeja, kuten lihapyörykät ja uunimakkara perunasoseella sekä useissa palautteissa toistunut mannapuuro. Myös kalapuikot ja jauhelihakastike ovat lasten mieleen”, Vantin suunnittelija Anni Teräntö kertoo. ”Kaikkia lasten toiveita emme voineet toteuttaa. Keksejä, limuja ja makeisia ei otettu listalle ravitsemuksellisista syistä”, Anni Teräntö naurahtaa. ”Ruokalistalta löytyy erityisen kesäisiä makuja, kuten raparperia, mansikkaa, ruohosipulia, pinaattia ja vesimelonia. Kesäisistä ruokalajeista voisin mainita keltaisen kasviskeiton ja raparperi-riisihiutalepuuron”, Teräntö jatkaa.

Päiväkotien kesän ruokalista on voimassa viikoilla 23–34 eli 1.6.–23.7. niissä päiväkodeissa, joihin Vantti tuottaa ateriapalvelun. Ruokalista on nähtävissä Vantin verkkosivulla osoitteessa www.vantti.fi > Ruokalistat > Päiväkodit ja Vuoropäiväkodit.

Julkaistu: 1.6.2015 
(muokattu: )