Ruokaa vai roskaa -ruokahävikkikampanja Vantin ravintoloissa

Vantti osallistuu hävikkiviikon 8.-14.9. kampanjaan lounas- ja henkilöstöravintoloissaan.

Kampanja herättää ruokalijoita miettimään ruokahävikkiä ja omaa suhdetta ruokaan. Onko ruoasta tullut itsestäänselvyys, kunnioitetaanko ruoan valmistusta ja raaka-aineita? Osataanko ottaa ruokaa sopiva määrä vai onko ruoan poisheittämisestä tullut tapa? Tiedetäänkö poisheitetyn ruoan ympäristövaikutuksista? Missä vaiheessa ruoasta tulee roskaa?

”Vantti suhtautuu ruokahävikkiin vakavasti. Olemme käynnistäneet ylijääneen kouluruoan jakelun kansalaisjärjestöjen kanssa tänä syksynä. Kokeilu on lähtenyt hyvin käyntiin. Yhteistyössä ovat mukana ESR-projekti Yhteinen Pöytä, Vantaan kaupunki, Vantaan seurakunnat ja Diakonian ammattikorkeakoulu”, kertoo Vantin ateria- ja puhtauspalvelujohtaja Pirjo Huvila-Nicklèn. Lisäksi Vantissa on punnittu useiden vuosien ajan säännöllisesti biojätteen määrää.

Kampanja on näkyvissä ravintola Leijassa yrityspalvelukeskus Leijassa, ravintola Villiankassa monitoimikeskus Lumossa, henkilöstöravintola Herkkupaikassa Tikkurilan terveysasemalla sekä lounasravintola ’57:ssa Vantaan kaupungintalossa.

http://www.facebook.fi/havikkiviikko

Julkaistu: 8.9.2014 
(muokattu: )