Toiveruokia äänestettiin ahkerasti kouluissa ja päiväkodeissa

Vantti järjesti helmikuussa toiveruokakyselyn, jossa lapset ja nuoret pääsivät äänestämään lempiruokiaan toiveruokapäiville. Kysely saavutti suuren suosion, sillä kyselyyn saatiin yhteensä 3383 vastausta.

"Vantti oli valinnut kummallekin päivälle viisi vaihtoehtoa, joista lapset äänestivät omia suosikkejaan. Vaihtoehdoiksi valitut ruoat olivat nousseet esiin aiemmista toiveruokakyselyistä, mutta monia näistä on ruokalistoilla nähty vain harvakseltaan", kertoo Vantin ateriapalvelupäällikkö Marjukka Myötämäki.

Lokakuun toiveruokapäivän voitti perinteiset broileripyörykät kermaviilikastikkeella ja syksyisellä juuresmuusilla. Kaikista vastaajista kyseistä kokonaisuutta äänesti noin neljäsosa.

Marraskuun toiveruokapäivän ylivoimainen voittaja oli broilerinuggetit ja perunamuusi. Tätä ruokaa äänesti 34 % vastaajista. Hyvänä kakkosena tuli lihapullat tomaattikastikkeella ja minispagetilla, jota äänesti noin 25 % vastaajista.

Toiveruokapäiviä vietetään perjantaina 7.10.2016 ja perjantaina 18.11.2016 viikonloppuna vietettävän lapsen oikeuksien päivän kunniaksi.

Vantti kiittää kaikkia toiveruokaäänestykseen osallistuneita!

Lisätietoja:

Marjukka Myötämäki, ateriapalvelupäällikkö, Vantti, puh. 040 581 7593, marjukka.myotamaki(a)vantti.fi

Julkaistu: 15.3.2016 
(muokattu: )