Vantin kolmannen toimintavuoden tilinpäätös vahvistettu ja uusi hallitus nimitetty

Vantaan Tilapalvelut Vantti Oy:n varsinainen yhtiökokous on vahvistanut tilinpäätöksen yhtiön kolmannelta tilikaudelta 1.1.2014–31.12.2014. Liikevaihtoa yhtiölle kertyi 48,5 miljoonaa euroa (2012: noin 50,6 milj. EUR, 2013: noin 48,4 milj. EUR). Voittoa tavoittelematon Vantti saavutti 31.12.2014 päättyneellä tilikaudella strategiansa mukaisesti nollatuloksen. Vantin omistaja Vantaan kaupunki asetti Vantille tuottavuustavoitteen vuodelle 2014. Yhtiön saavuttama tuottavuusprosentti 4,6 ylitti omistajan asettaman 4 % tavoitteen.

Vantti on tehostanut toimintaansa kaikkina kolmena toimintavuotena. Esimerkkinä vuoden 2014 tehostamisesta voidaan mainita ateriapalvelun aiempaa optimaalisempi raaka-aineiden käyttö samaan aikaan kasvaneen ateriatuotannon kanssa. Henkilöstövuokrauksen tehostamisella yhtiö saavutti edellisvuoteen verrattuna merkittäviä säästöjä.

Vantin kilpailukyky näkyy omistaja-asiakkaalle konkreettisesti palvelujen alempina yksikköhintoina. Tuottavuustavoitetta mitataan palvelujen yksikköhinnoilla. Vantti tuotti ateria-, puhtaus- ja kiinteistöpalvelut Vantaan kaupungille 11,8 miljoonaa euroa edullisemmin kuin perustamisvaiheessa oli suunniteltu. Kolmessa vuodessa säästöä kaupungille on kertynyt yhteensä 28 miljoonaa euroa.

Vantti on onnistunut kolmena toimintavuotenaan vakiinnuttamaan asemansa kaupunkikonsernin tilapalvelujen luottotoimittajana. Vantilla on säännöllinen liikevaihto, se laskuttaa kuukausittain noin 4 miljoonan euron verran ateria-, puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen myyntiä. Yhtiön tuotot kertyvät päivittäisestä asiakaskohteissa tehtävästä palvelutyöstä. "Meidän kurssimme on oikea, ja horisontissa siintää visio Vantista, joka on Suomen arvostetuin, kilpailukykyisin ja innovatiivisin kunnallinen ateria-, puhtaus- ja kiinteistöpalvelujen tuottaja, joka on kilpailukykyinen myös yksityisten toimijoiden kanssa," kertoo Vantin toimitusjohtaja Liisa Sarjala. Vantti aloitti säännöllisen palvelujensa laadunseurannan vuodenvaihteessa. Yhtiö neuvottelee myös parhaillaan Vantaan kaupungin kanssa palvelusopimustensa jatkamisesta vuoden 2016 alusta lukien.

Yhtiökokous 22.4.2015 myönsi vastuuvapauden yhtiön hallitukselle ja toimitusjohtajalle. Vantin hallituksen puheenjohtajana jatkaa Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen ja varapuheenjohtajana Jukka Kunnas. Vantin hallituksen jäseninä jatkavat Timo Auvinen, Jan Edelmann, Riitta Ollila, Carita Orlando ja Urpo Vainio. Uutena jäsenenä aloittaa Christina Lindeblad.

Lisätietoja:

Liisa Sarjala, toimitusjohtaja, Vantti, puh. 050 304 5526 tai sähköpostiosoite liisa.sarjala(a)vantti.fi

Vantin vuosi 2014 -julkaisupdf, 3356 kb

Julkaistu: 29.5.2015 
(muokattu: )