Vantin Kouluruoka rokkaa -reseptikilpailun voittoon Riian risotto

Vantin Kouluruoka rokkaa -reseptikilpailu tuotti kymmenkunta reseptiä, joista voittajaksi nousi Jokivarren koulun oppilaan Riia Pellisen ehdotus. Vantti valitsi parhaaksi koululounaalla tai välipalalla suurkeittiöissä toteutettavaksi reseptiksi Riian kasvis-jauheliharisoton. Riian risottoa pääsee maistamaan Vantaan kaupunkijuhlassa lauantaina 16. toukokuuta klo 12–15 Vantin pop up -ravintolassa Keravanjoen rannalla, Heurekan lähistöllä Tikkurilassa. Riia Pellinen on tavattavissa Vantin pop up -ravintolassa klo 14.

”Risottoreseptejä tuli useampia. Risottoa on toivottu niin palautteissa kuin asiakaskyselyissä. Riian risotto erottui joukosta reseptissä käytettyjen koululaisten suosimien raaka-aineiden ja rohkean maustamisen perusteella. Ruoan raaka-aineet ja reseptin toteutus ovat myös suurkeittiöön sopivia. Valinnan vahvisti mukana lähetetty herkullinen valokuva”, kertoo Vantin suunnittelija Jutta Kontinen. ”Resepti syntyi siten, että olisin halunnut tehdä lounaaksi jauheliha-nuudeliwokkia. Nuudelit olivat loppu, joten vaihdoin nuudelit lennosta riisiin ja mausteet risottoon sopiviksi. Samalla syntyi pikkuveljeni uusi lempiruoka”, kuvailee Riia Pellinen.

Riia pääsi testaamaan reseptiä Jokivarren koulun keittiössä Jutta Kontisen sekä keittiön henkilökunnan kanssa. ”Testaaminen jännitti, mutta keittiössä oli kuitenkin mukavaa. Sain ottaa kaverin mukaan. Kaikki oli suurempaa kuin kotikeittiössä, maustepurkkeja myöten. Ruoka tehtiin hieman eri tavalla kuin kotona, mutta lopputulos oli yhtä hyvä”, Riia sanoo.

Voittoisaa reseptiä maistellaan myös myöhemmin, sillä Riian risottoa on tarjolla vantaalaisissa kouluissa lapsen oikeuksien päivänä perjantaina 20. marraskuuta. "Vähän jännittää, mitä 20 000 lasta tykkäävät reseptistäni", Riia toteaa. ”Tämän kilpailun tarkoitus oli kuulla asiakkaita ja osallistaa halukkaita kouluruokailun ateriasuunnitteluun. Mukavaa, että kisa innosti koululaisia ja oppilaita ideoimaan reseptejä", toteaa Vantin ateriapalvelupäällikkö Marjukka Myötämäki.

Vantin Kouluruoka rokkaa -reseptikilpailu oli käynnissä keväällä 2014 vantaalaisille koulujen oppilaille ja oppilaitosten opiskelijoille. Kilpailussa oppilaat ja opiskelijat saivat keksiä oman kouluruokareseptin yksin tai yhdessä koulukavereiden kanssa. Vantti etsi kilpailussa kotiruokamaista ja ravitsemuksellista reseptiä. Resepti sai olla keittoon, laatikko- tai kastikeruokaan. Voittajan valintaan vaikuttavat ruoan terveellisyys ja täysipainoisuus. Reseptin jatkokehityksessä huomioitiin kouluruokasuositukset.

Lisätietoja:

Marjukka Myötämäki, ateriapalvelupäällikkö, Vantti, puh. 040 581 7593, marjukka.myotamaki(a)vantti.fi

Julkaistu: 11.5.2015 
(muokattu: )