Vantti ylitti taloudellisen tavoitteensa ja tuotti palvelunsa aiempaa edullisemmin Vantaan kaupungille 2013

Vantaan Tilapalvelut Vantti Oy:n varsinainen yhtiökokous on vahvistanut 25.4.2014 tilinpäätöksen yhtiön toiselta tilikaudelta (1.1.2013–31.12.2013). Liikevaihtoa yhtiölle kertyi 48,4 miljoonaa euroa toisena toimintavuotena (2012 noin 51 milj. EUR).

Vantti ylitti vuonna 2013 sille asetetut taloudelliset tulostavoitteet. Perustamisvaiheessa Vantin liikevaihdoksi vuodelle 2013 suunniteltiin 56,2 milj. euroa. Viime vuonna Vantin liikevaihto oli kuitenkin vain 48,4 milj. euroa eli Vantti tuotti palvelunsa 7,8 milj. euroa pienemmillä kustannuksilla kuin perustamisvaiheessa oli suunniteltu. Vantin palvelujen volyymit (tuotettujen aterioiden määrä, siivottavien neliöiden määrä, huollettavien neliöiden määrä) ovat kasvaneet kahden toimintavuoden aikana noin 4,2 %:a, joka vastaa noin 2,0 milj. euron vuosiliikevaihtoa.

”Kokonaisuudessaan Vantaan kaupunki sai 2013 Vantin tuottamat palvelut noin 9,8 milj. euroa (6,2 milj. EUR vuonna 2012) edullisemmin kuin yhtiöittämisvaiheessa suunniteltiin. Kahden ensimmäisen toimintavuoden aikana Vantti on pystynyt tuottamaan palvelukokonaisuuden Vantaan kaupungille noin 16,0 milj. euroa edullisemmin kuin yhtiöittämisvaiheessa suunniteltiin”, Vantin toimitusjohtaja Liisa Sarjala sanoo.

Vantti aloitti toimintansa tehostamisen heti yhtiön ensimmäisenä toimintavuotena 2012. Vuonna 2013 toimintaa tehostivat muun muassa ateriapalvelujen uuden tuotannonohjausjärjestelmän käyttöönotto, puhtauspalvelussa tilojen siivoustarpeen täsmentyminen ja työalueiden mitoitus palvelusopimuksen mukaiseksi sekä kiinteistöpalvelussa hankintatapojen ja -kanavien tarkentuminen. Vantti on selkeyttänyt tulosjohtamistaan. Kaikki liiketoiminnan esimiehet ovat tulosvastuussa omasta palvelualueistaan ja raportoivat toteutuneen tuloksen ja ennustavat loppuvuoden tuloksen kuukausittain.

Vantti on vakiinnuttanut toimintansa Vantaan kaupungin kumppanina kahden toimintavuotensa aikana. Vantti on laatinut yhteistyössä Vantaan kaupungin kanssa yksityiskohtaiset ja samalla tulosaluekohtaiset palvelusopimukset liitteineen ateria-, puhtaus- ja kiinteistöpalveluista.

Yhtiökokous myönsi vastuuvapauden yhtiön hallitukselle ja toimitusjohtajalle. Vantin hallituksen puheenjohtajana jatkaa Pirjo Ala-Kapee-Hakulinen ja varapuheenjohtajana Jukka Kunnas. Vantin hallituksen jäseninä jatkavat Timo Auvinen, Jan Edelmann, Riitta Ollila, Carita Orlando, Hanna Temmes ja Urpo Vainio.

Lisätietoja:

Liisa Sarjala, toimitusjohtaja, Vantti, puh. 050 304 5526 tai sähköpostiosoite liisa.sarjala(a)vantti.fi

Vantaan Tilapalvelut Vantti Oy on Vantaan kaupungin omistama tytäryhtiö, joka tuottaa ateria-, puhtaus- ja kiinteistöpalveluja Vantaan kaupungille. Vantti on noin 960 henkilöä työllistävä palveluyritys. Yhtiön liikevaihto vuonna 2013 oli noin 48 miljoonaa euroa. Lisätietoja: www.vantti.fi.

Julkaistu: 28.4.2014 
(muokattu: )