Vegaaninen vaihtoehto yläkoulujen, yhtenäiskoulujen sekä toisen asteen oppilaitosten kasvisruokapäiviin

Vantti aloittaa vegaanisen pääruoan tarjonnan toisena lounasvaihtoehtona kasvisruokapäivinä. Kokeilu alkaa huhtikuussa ja kestää kevätlukukauden päättymiseen asti. Vegaanista ruokaa on tarjolla Vantin ateriapalvelujen yläkouluissa ja yhtenäiskouluissa, joissa ovat 5.–9. luokat, 6.–9. luokat ja 7.–9. luokat. Nämä koulut ovat Havukoski, Kilteri, Koivukylä, Korso, Lehtikuusi Kaarna, Peltola, Ruusuvuori, Simonkylä ja Vantaankoski. Kokeilussa ovat mukana myös seuraavat Vantin ateriapalvelujen toisen asteen oppilaitokset, joita ovat Lumon lukio, Tikkurilan lukio, Vaskivuoren lukio, Varia Hiekkaharju (Tennistie), Varia Koivukylä (Talvikkitie) ja Varia Myyrmäki (Ojahaantie).

”Kasvisruoka on usein lihaa, kanaa tai kalaa ympäristöystävällisempi lounasvaihtoehto. Toteutamme kokeilun yhteistyössä asiakkaan kanssa. Asiakkaamme ovat toivoneet vegaaniruokaa. Olemme huomioineet ravitsemussuositukset ateriavaihtoehtojen suunnittelussa”, ateriapalvelupäällikkö Marjukka Myötämäki kertoo. ”Esimerkkeinä kasvisruokapäivinä tarjolla olevista vaihtoehdoista ovat kasvissosekeitto tai puuro, itämainen kasviskastike tai kasviscurry, kasvisperunasoselaatikko tai kikherne-nuudelivuoka”, Myötämäki mainitsee.

Vantin uusitut kasvisruokareseptit otetaan käyttöön huhtikuussa. Kerran viikossa vietettävänä kasvisruokapäivänä on tarjolla kaksi kasvispääruokaa, joista toinen on vegaaninen. Muut aterian osat sisältävät eläinperäisiä raaka-aineita kuten maito ja juusto. Ruokalistalla vegaaninen ruoka on merkitty lyhenteellä VEG.

Vantti selvittää kevään aikana asiakkaiden mielipiteitä kasvisruoista.

Lisätietoja:

Marjukka Myötämäki, ateriapalvelupäällikkö, Vantti, puh. 040 581 7593, marjukka.myotamaki@vantti.fi

Julkaistu: 31.3.2017 
(muokattu: )