Ylijääneen kouluruoan jakelu jatkuu Vantaalla

Vantti ja Vantaan kaupunki ovat päättäneet jatkaa Vantaalla elokuussa alkanutta, onnistunutta ylijääneen kouluruoan jakelua. Kouluruokaa jaetaan jatkossakin kolmelle järjestölle ja yhdelle kaupungin asukastilalle kolmesta Vantaan ammattiopisto Varian keittiöstä.

Jakelutoimintaa koordinoivassa Vantaan kaupungin ja Vantaan seurakuntayhtymän Yhteinen pöytä -projektissa ollaan hyvin tyytyväisiä kokeiluun. - Järjestöiltä on tullut vain kiitosta, ja asukastilan kävijämäärä on kasvanut kokeilun ansiosta. Kuljetukset ovat onnistuneet hyvin, ja kuskimme on saanut positiivista palautetta. Jatkamme mielellämme kokeilua, kertoo projektikoordinaattori Hanna Kuisma. - Lisääkin ottajia olisi, mutta toistaiseksi pysymme tässä volyymissä.

- Kokeilu on onnistunut erittäin hyvin. Vantti on saanut positiivista palautetta ylijääneen kouluruoan jakelusta järjestöjen kautta. Jaettavalle ruoalle on selvästi ollut tarvetta, ruokailijoita on riittänyt ja asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä. Lisäksi kokeilu on sujunut hyvin keittiöhenkilöstömme työpäivän ohessa. Tämä on Vantin tapa antaa hyvän kiertää, Vantin ateria- ja puhtauspalvelujohtaja Pirjo Huvila-Nicklèn toteaa.

Jaettava ruoka on ammattiopisto Varian Tennistien, Talvikkitien ja Ojahaantien toimipisteiden keittiöiden opiskelijaruokailusta ylijäänyttä ruokaa. Sitä ei jaeta kuntalaisille suoraan Varian keittiöistä, vaan ruoka syödään kansalaisjärjestöjen toimipisteissä. Ruokaa ei voi ottaa mukaan kotiin.

Vantaan työttömät ja Elämänlaatu ry jakavat ruokaa omissa tiloissaan Tikkurilassa. Lisäksi Vantaan kaupungin asukastila Tuulikontti jakaa ruokaa Havukoskella ja R3-maahanmuuttajanuorten tuki ry Myyrmäessä.

Ylijääneen kouluruoan jakelun jatkoa tarkastellaan puolivuosittain, seuraavan kerran huhtikuussa.

Lisätietoja:

Hanna Kuisma, projektikoordinaattori, Yhteinen pöytä -projekti, kuntalaispalvelut, puh. 050 3180983, hanna.kuisma(a)vantaa.fi

Pirjo Huvila-Nicklèn, ateria- ja puhtauspalvelujohtaja, Vantti, puh. 0400 619137, pirjo.huvila-nicklen(a)vantti.fi

Julkaistu: 23.10.2014 
(muokattu: )