Ylijääneen kouluruoan jakelu laajenee Vantaalla

Vantti ja Vantaan kaupunki ovat päättäneet laajentaa Vantaalla elokuussa 2014 alkanutta, onnistunutta ylijääneen kouluruoan jakelua. Yhteinen pöytä -toimintamalli on tuonut Vantille hienon mahdollisuuden tukea vantaalaisten järjestöjen toimintaa. Ylijäämäruuan jakelu on tärkeä osa Vantin yhteiskuntavastuuta.

Helmikuusta 2016 alkaen ylijäänyttä kouluruokaa toimitetaan eteenpäin nyt myös monitoimikeskus Lumon ja Ruusuvuoren koulun keittiöistä. Aiemmin ruokaa on jaettu Vantaan ammattiopisto Variasta. Kyse on opiskelijaruokailusta ylijääneestä ruuasta. Sitä ei jaeta kuntalaisille suoraan keittiöistä, vaan ruoka syödään kansalaisjärjestöjen toimipisteissä. Ruokaa ei voi ottaa mukaan kotiin.

Vantaan työttömät jakaa ruokaa omissa tiloissaan Hiekkaharjussa. Lisäksi Vantaan kaupungin asukastilat Tuulikontti ja Kafnetti tarjoavat ruokaa Havukoskella sekä Koivukylässä ja R3-maahanmuuttajanuorten tuki ry Myyrmäessä.

Jakelutoimintaa koordinoivassa Vantaan kaupungin ja Vantaan seurakuntayhtymän Yhteisessä pöydässä ollaan hyvin tyytyväisiä. - Järjestöiltä ja ruokailijoilta on tullut vain kiitosta, ja asukastilojen kävijämäärät ovat kasvaneet kokeilun ansiosta. Kuljetukset ovat onnistuneet hyvin. Olemme mielissämme siitä, että tällainen kestävän kehityksen järkiteko on nyt osa arkea, kertoo palveluesimies Hanna Kuisma.

- Vantti haluaa osaltaan laajentaa ylijääneen kouluruoan jakelua Yhteisessä pöydässä. Projektin laajentaminen on Vantille mielekästä, koska yhteistyö hankkeen osapuolten kanssa on sujunut mallikkaasti. Ruoan antaminen on ollut Vantille vaivatonta ja se on tullut keittiöissämme luonnolliseksi osaksi päivittäistä toimintaa, Vantin ateria- ja puhtauspalvelujohtaja Pirjo Huvila-Nicklèn toteaa.

Valmistettua, ei tarjolla ollutta ruokaa Vantti on lahjoittanut Varian ruokasaleista Yhteisen pöydän kansalaisjärjestöille elokuusta 2014 alkaen joulukuuhun 2015 yhteensä n. 7 600 kiloa. Euroiksi muutettuna hyväntekeväisyyteen on lahjoitettu n. 50 000 euron arvosta ruokaa.

Lisätietoja:
Hanna Kuisma, palveluesimies, Yhteinen pöytä, kuntalaispalvelut, puh. 050 3180983, hanna.kuisma(a)vantaa.fi

Pirjo Huvila-Nicklèn, ateria- ja puhtauspalvelujohtaja, Vantti, puh. 0400 619137, pirjo.huvila-nicklen(a)vantti.fi

Julkaistu: 21.1.2016 
(muokattu: )